Hälsade på hemhjälpen

Hälsade nyss på en Dolomedes fimbriatus i grovköket. Japp, nörd är man.

Fil:UnidentifiedSpider.jpg

Hej på dej!


Titta på himlen!


Ett vulkanutbrott på Island har gjort att ingen flygtrafik går över norra Europa. Vår himmel är alltså tom! 

Igår satt jag länge i badtunnan och tittade på himlen. I hela mitt liv har aldrig himlen varit så fri från mänsklig aktivitet. Jag insåg vilken konkurrens stjärnorna har av våra flygplan på stjärnhimlen en vanligt kväll. Vanliga kvällar ser himlen ut som en höfusion under mikroskop, det är prickar och en del av dom åker snabbt förbi. Men så var det inte igår. Jag fick nästan se på samma himmel som de första invandrarna som kom till Sverige efter inlandsisen dragit sig bort.

Jag tänkte länge på hur människan förändrar, påverkar och sätter spår på vår jord. Inte ens himlen utan flygplan är fri utan en och annan sattelit finns kvar.

Lilla människan på jorden i stora universum.


Genom leran med ett leende

Vår, snösmältning... lerigt på våra vägar här i skogen. Sprang en vända med en av våra hundar, leran skvätte upp på mina byxor, springskorna blev leriga och hunden skitig. Inte bekymrade det mig. Solen och våren gör all lera, svårigheten att ta sig fram och allt pyssel med vägen förlåtligt. Denna vår är efterlängtad! Om samma lerighet hade berott på ett höstregn hade jag kanske knappat in något gnälligt här, men det gör jag inte för det är VÅR!


RSS 2.0